SÄRSKILDA KURSER - Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Foto: Christian Koponen Wikström

En kurs för dig som älskar färg och form och vill utvecklas tillsammans med andra. Vi träffas torsdagskvällar i vår inspirerande miljö på Malmö folkhögskola för kreativa workshops i olika material och tekniker. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration, bildvisningar och samtal. Mellan träffarna sker ett eget arbete, där du genom olika uppdrag går in i kreativ process och utvecklar en egen daglig praktik. Kursen avslutas med en större redovisning i december.

Efter avslutad kurs har du tränat upp färdigheter för att skapa och upprätthålla en daglig kreativ praktik.

Innehåll
Nya idéer snabbt! – Kreativa workshops i olika material.
Bryta vanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Eget arbete med nya uppdrag varje vecka.
Ta dig igenom blockeringar! – Inspiration och stöttande samtal.

Om Emma
Emma Philipson är konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon arbetar i ett brett spektrum med olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus. Hon arbetar just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas Allmänna linje Kreatör.

Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” (2016) och ”Don’t Just Give Up Quit!” (2018). Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon varje dag delar med sig av tankar, observationer och inspiration. Hon har ställt ut runt om i Sverige, senast 2017 på Galleri 21 i Malmö.
www.emmapilipon.com

Info
Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursstart 26 augusti – kursavslut  9 december 2021.
Vi träffas varannan torsdag kl 18 – 21 på Malmö Folkhögskola.
Kursen är gratis, materialkostnad tillkommer med 400 kr.

Ansökan

Ansök till höstens kurs senast den 11 juni. Vi ser gärna att du som söker är nyfiken, självgående och vill ge dig ut på ett kreativt äventyr med färg och form.

Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, samt ett personbevis för studier.

Urvalskriterier
Om det är fler sökande till utbildningen än vad det finns platser gör vi ett urval bland de sökande som uppfyller grundkraven.

  • Vi prioriterar kompletta ansökningar inkomna senast sista ansökningsdag.
  • Skolan gör en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig kursens innehåll.
  • Skolan väljer deltagare till kursen utifrån en samlad bedömning av personligt brev samt eventuella samtal där man väger in den sökandes intresse, nyfikenhet, vilja och öppenhet.  I antagningsarbetet strävar vi efter mångfald i gruppen.

ANSÖKAN STÄNGD