Utvald bild

Skrivarkurs

Om kursen

Kreativt skrivande på distans och halvfart under ett läsår.

Kom igång och vidare med att skriva!
Vi har våra olika skäl att vilja det.
Få syn på det du skriver och bli läst av andra i ett stimulerande sammanhang.

Kursupplägget vilar på en grundtanke inom folkhögskolan, att vi lär i mötet med andra och av varandra. Distansundervisningen manar både till självständighet och självdisciplin genom att man ägnar sig åt skrivande när och var man vill och följer en regelbunden inlämningsrutin.

Genom skrivuppgifter får du undersöka möjligheter med olika skönlitterära grundelement, stilar och genrer. Vi arbetar bl.a. med berättande prosa och poesi och kanske väljer du att skriva mest i någon av dessa former. Olika källor att ösa ur i skrivandet och att ta sig förbi skrivhinder berörs. Efterhand ges mer utrymme att arbeta med ett eget skrivprojekt, om du önskar det. Alla ingår i en mindre arbetsgrupp som läser och kommenterar varandras texter i syfte att nära textkänsligheten, hjälpa och peppa. Kursledaren, som hela tiden finns tillgänglig, handleder och kommenterar arbetet längs vägen. Litteraturläsningen är betydelsefull och omfattar en skrivhandbok och fem skönlitterära böcker, som väljs efterhand. Olika aspekter av skrivprocessen diskuteras kontinuerligt i reflektionsforum, och två gånger per termin hålls frivilliga kursträffar i Malmö.

Skrivarkursen är studiemedelsberättigad och nätbaserad, och det senare förutsätter bara att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.

Nästa kursomgång är mellan den 26 augusti 2024 och 30 maj 2025, med tre veckors juluppehåll.

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR DEN 31 MAJ! Antagningsbesked skickas till alla sökande via mail senast den 14/6, varpå antagna behöver tacka ja till erbjuden plats.

Tänk på att din ansökan måste vara komplett enligt nedan för att behandlas;

  • Komplett ifyllt ansökningsformulär via “Ansök här”  till höger
  • Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen
  • Bifoga personbevis för studier (från Skatteverket)
  • Bifoga 1-3 sidor av ditt eget skrivande

För mer information kontakta Mariana Andersson på m.andersson@malmofolkhogskola.se, eller expeditionen på 040 – 671 51 00 och exp@malmofolkhogskola.se.

Kurslängd: 1 år
Kurstider:
  • 26 augusti - 20/12 2024
  • 13 januari - 30 maj 2025
Materialavgift: 400 kr
Studietakt: Halvtid, distans
Kontaktperson:

Adress

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76
Malmö

Telefon och mail

Växel: 040-6715100
Mail: exp@malmofolkhogskola.se

Intranät

Logga in

© Malmö Folkhögskola 2021