SÄRSKILDA KURSER -
Det Coachande Föräldraskapet

Funderar du på om du gör rätt som förälder? Känner du dig ibland osäker på gränsen mellan att vara tydlig och hård, mellan att ge ansvar och att ha kontroll eller mellan att vara kompis och förälder?

Önskar du att du hade mer kunskap och verktyg för att kunna hantera svåra samtal, t ex konflikter med tonåringen som kan handla om ute-tider, mobilanvändande eller alkohol?
Hamnar du ibland i diskussion med den andra föräldern (som kanske också är din partner) över vad som är ”bästa sättet” eller hur ni ska göra i vissa frågor? Önskar du att ditt/dina barn hade lyssnat mer på dig, eller är det t o m så att du själv önskar att du hade tiden att lyssna mer på dem?

Oavsett vilka utmaningar du har eller står inför, med hjälp av ett coachande förhållningssätt blir du friare i din roll som förälder, får en djupare relation med dina barn och de kommer att bli bättre på att hitta svaren hos sig själva och ta ansvar genom de nya sätt du lär dig guida dina barn på i den här kursen.

I kursen lär du dig olika sätt att kommunicera på, hur du kan ställa frågor på ett nytt sätt och som får barnen att tänka till och ta mer eget ansvar, du lär dig hur dina värderingar ibland är i vägen i ditt föräldraskap och hur du istället kan hjälpa barnen att bygga en grund i sina egna som kommer att ge dem en bättre självkänsla och trygghet. Du lär dig både undvika och ta konflikter och du blir bättre på att sätta tydliga gränser.

Kursen är under 15 veckor, en lektion per vecka och det ingår coachning och feedback på de nya sätt du applicerar i ditt föräldraskap. Varannan vecka är det inspelad föreläsning med övningsuppgifter som ska lösas (du kan välja att vara med när du vill under veckan, dock senast samma vecka) och veckan därpå är det coaching på det du lärt dig, med feedback. I gruppen ingår 12 deltagare med barn i åldrarna 3-18 år. Kursen leds av Philip Diab,  ickasscoach, relationsexpert på Lyxfällan och som har jobbat med personlig utveckling och coaching sedan 2005.

Här anmäler du dig till informationsträff för ”det coachande föräldraskapet”
Informationsträffen är online och själva utbildningen är på distans, där varannat tillfälle är inspelat och varannat är live-coaching. Det finns två olika grupper, och det är upplagt så att du som är förälder varannan med barn varannan vecka ska kunna välja program efter när du har barn. Programmet är för alla, men vi är också medvetna om hur hur det kan se ut i en förälders vardag, därav upplägget. Lever du in en parrelation är det en av er som kan vara med, inte båda. Och det är samma person varje gång, ni kan inte dela på gångerna. Så fundera på vem av er som ska vara med.
Det finns två olika grupper, en som kör live-coaching udda veckor kl 20.15-22.00 och ett som kör live-coaching jämna veckor kl 19.15-21.00
Grupp 1 startar den 5 september (inspelat avsnitt) och slutar den 19 december (inspelat avsnitt) och har live-coaching på följande datum: Den 12 och 26 september, 10 och 24 oktober, 7 och 21 november, samt 5 december. Klockan 20.15-22.00
Grupp 2 startar den 26 september och slutar den 30 januari och har live-coaching på följande datum: 3, 17 och 31 oktober, 14 och 28 november, 12 december och 16 januari. Klockan 19.15-21.00 och
Det finns 4 informationsträffar totalt och det är obligatoriskt att vara med på en innan du kan anmäla dig. Du behöver ladda ner programmet Zoom för att vara med, det gör du här https://zoom.us/j/7326582098) men kom ihåg att anmäla dig först på ovan länk! Informationsträffarna är nu i juli, den 18 juli antingen kl 19 eller 20, samt den 25 juli kl 19 eller kl 20.