SÄRSKILDA KURSER -
Det Coachande Föräldraskapet

Funderar du på om du gör rätt som förälder? Känner du dig ibland osäker på gränsen mellan att vara tydlig och hård, mellan att ge ansvar och att ha kontroll eller mellan att vara kompis och förälder?

Coachande föräldraskap är ett program där du som är förälder till ett (eller flera) barn mellan 3-17 år får en möjlighet att lära dig mer om hur du kan bli en bättre förälder genom det coachande samtalet. Du får dessutom lära dig mer om konflikthantering, om att lyssna, sätta gränser och framförallt, mer om dig själv och vad som driver dig och hur det påverkar dig och andra genom ett antal olika verktyg.

Formatet är en mix av coachning i grupp (du ingår i en grupp med totalt 12 föräldrar) och information att ta del av, varannan vecka coaching och varannan vecka material att läsa eller en video att kolla på. Det är totalt 7 coaching-tillfällen á drygt två timmar i grupp under 15 veckor. Det finns två olika grupper, en på tisdagar och en på onsdagar, och programmet är helt kostnadsfritt.

Programmet är upplagt så att det ska fungera för dig som är förälder och alla uppgifter och det du lär dig ska du kunna använda i din vardag.  Du kommer att ha praktisk nytta av allt du lär dig och du kommer att se förändringar hos dig själv och i ditt föräldraskap ganska omgående.

Du kommer bland annat att bli bättre på att lyssna, lära dig att skapa en djupare dialog med ditt/dina barn, sätta gränser, hantera konflikter och du blir coachad på dina egna värderingar. I programmet jobbar du med din personliga utveckling och utifrån det kommer du att ha lättare att bli den förälder du vill vara, fullt ut. Ibland kan det handla om att ta ett svårt samtal med en partner eller barnets andra förälder, om den finns, ibland kan det handla om att börja göra fler grejer för sig själv för att kunna ha den energi som kan krävas för att bli sitt bästa jag. Alla deltagare som gått brukar prata om att det blivit lättare att vara förälder och att barnen märker skillnad genom att öppna upp sig mer.

Vi bidrar med kunskap, tips och coaching och det finns ett utrymme för dig att ta med dina egna frågeställningar och dilemman till coachningen.

Det finns två olika program, med samma innehåll, det som skiljer är tid och dag, en är på tisdagar och en på onsdagar. Välj vilken som är ditt första val och om du kan så välj även ett andra val. Det ökar dina chanser att få en plats. Programmet är online (du är med från din dator eller mobil).

Vi brukar ha dubbelt så många sökande som platser och du får besked den 31 juli om du fått en plats. Du får ingen bekräftelse på att du skickat in ansökan men har du fyllt i alla uppgifter så får vi den automatiskt. Reservera datumen så länge så att du är säker på att du kan om du får en plats.

ANMÄLAN STÄNGD!


Tisdags-gruppen
kör live-coaching i grupp klockan 13.00-14.45 följande dagar: 18/8, 1/9, 16/9, 29/9, 13/10, 27/10 och 10/11 där vi avslutar med en uppgift 17/11. Däremellan är det en uppgift du får att läsa in dig på varannan vecka.

 Onsdags-gruppen kör live-coaching i grupp klockan 13.00-14.45 följande dagar: 19/8, 2/9, 17/9, 7/10, 21/10, 4/11 och 18/11 där vi avslutar med en uppgift den 25/11. Däremellan är det en uppgift du får att läsa in dig på varannan vecka.

Programmet leds av Philip Diab, en av Sveriges mest erfarna coacher.