Utvald bild

Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Om kursen

Boosta din kreativitet med Emma Philipson är en distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet. Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra.

Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling. Du kan söka kursen oavsett var i Sverige du bor.

Innehåll
Nya idéer! – Inspiration genom teori och praktik.
Små vanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Nya uppdrag varje vecka.
Träna soft skills! – Nyfikenhet, lyhördhet och fantasi i kreativa processer.

Info
Kursstart  19 augusti och kursavslut 29 november 2024. Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursen ges på distans med en obligatorisk träff på plats på Malmö folkhögskola (den 30/8, kl 9 – 15), tre obligatoriska onlineträffar (19/9, 17/10, 28/11, kl 18 – 19:30) samt två frivilliga onlineträffar (datum meddelas senare).
Under dessa träffar lär vi känna varandra, deltar i workshops och samtalar kring kreativa processer.
Deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur. Materialavgift som används vid träffar 200 kr.

Distans
Kommunikation, inlämningar och möten sker via vårt digitala klassrum på Teams. Du behöver ha tillgång till dator, surfplatta eller mobil samt bra uppkoppling. Kontakten med dina kurskamrater sker oftast genom digitala möten, chatt och videosamtal. Under kursen får du även möjlighet att coachas av Emma.

Om Emma
Emma Philipson är pedagog, konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon har erfarenhet av att arbeta i ett brett spektrum av olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus.

Förutom att leda Boosta din kreativitet arbetar Emma just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas allmänna linje Kreatör. Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” och ”Don’t Just Give Up Quit!”. Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon delar med sig av tankar, observationer och inspiration i textbaserad konst.


Ansökan
Ansök senast 1 juni 2024, ansökningar som inkommer efter 1 juni hamnar på reservplats. Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, en pdf eller liknande med tre till fem arbetsprover som visar ditt kreativa uttryck, samt ett personbevis för studier. Markera brevet och arbetsproverna med ditt namn.
Har du sökt kursen förut och då hamnat på reservplats så berätta det i din ansökan. 

Urvalskriterier
Om det är fler sökande till utbildningen än vad det finns platser gör vi ett urval bland de sökande som uppfyller grundkraven.

  • Vi prioriterar kompletta ansökningar inkomna senast sista ansökningsdag.
  • Skolan gör en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig kursens innehåll.
  • Skolan väljer deltagare till kursen utifrån en samlad bedömning av personligt brev samt eventuella samtal där man väger in den sökandes intresse, nyfikenhet, vilja och öppenhet. I antagningsarbetet strävar vi efter mångfald i gruppen.
Kurslängd: 15 veckor på distans med en träff på plats på Malmö folkhögskola, samt tre träffar och handledning online. Kursen går att kombinera med andra studier eller arbete.
Kurstider:
  • 19 augusti - 29 november 2024
  • Obligatorisk träff 30/8 på plats på Malmö folkhögskola, obligatoriska träffar kvällstid 19/9, 17/10 samt 28/11
Studietakt: 50%
Kontaktperson:

Adress

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76
Malmö

Telefon och mail

Växel: 040-6715100
Mail: exp@malmofolkhogskola.se

Intranät

Logga in

© Malmö Folkhögskola 2021