Utvald bild

Kreatör

Om kursen

Kreatör är en allmän kurs med kreativt skapande som profilämne. Du ges här möjligheten att arbeta praktiskt med design, konst, arkitektur, inredning, film, foto, mode m.m.

Kursen består av en kombination av kärn- och profilämnen och riktar sig till dig som vill lära dig att arbeta med kreativa processer. Du ges möjligheten att utveckla din kreativitet samt få en inblick i hur olika yrkesgrupper använder kreativitet som ett verktyg. Kursen ger också flera tillfällen till studiebesök på kreativa arbetsplatser samt regelbundna besök av gästföreläsare. Under läsåret får du även möjlighet att träna på utställnings- och presentationsteknik.

Kursen passar dig som:

  • Har ett intresse för kreativt skapande inom olika område.
  • Gillar praktiskt arbete i projekt och workshops.
  • Är intresserad av att prova på olika kreativa tekniker.
  • Vill träna på din sociala förmåga samt presentationsteknik.
  • Vill vidareutvecklas och uppnå kunskaper motsvarande gymnasienivå i viktiga kärnämnen

Förutom profilämnen läser du kärnämnena; svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia samt eventuellt religion och naturkunskap, som ger dig behörigheter för fortsatta studier på universitet och högskolor.

Varje termin ges du också möjlighet att träna på att skriva högskoleprov i god tid före det riktiga högskoleprovet. Kursen är högskoleförberedande och du kan, när du läst in de behörigheter du behöver, söka till Yrkeshögskola (YH) såväl som till högskola och universitet.

Kurslängd: 1-2 år
Kurstider:
  • Vårtermin 9/1 - 9/6 2023
  • Hösttermin 16/8 - 19/12 2023
Materialavgift: 800:-/ termin
Studietakt: Heltid, 20h/v

Adress

Malmö folkhögskola
Trindyxegatan 213 76
Malmö

Telefon och mail

Växel: 040-6715100
Mail: exp@malmofolkhogskola.se

Intranät

Logga in

© Malmö Folkhögskola 2021