Malmö Folkhögskola

Sommaravslutning

Så är sommaravslutningen här med allt vad det innebär. Tid för kära avsked, tid att se tillbaka på året som gått och inte minst tid för tårta till frukost.

Efter mingel i foajén och intag av ovannämnda tårta var det samling i aulan. Här bjöds vi på tal varvat med allsång. Malin talade om bildning och hur deltagarna utvecklats under året. Lärarna läste dikter i samband med utdelningen av intyg. Linus avtackades efter att ha varit på Malmö folkhögskola i fem år.

Till lunch serverades det grillat innan dagen, och terminen, var slut.

Glad sommar!

Hänt på skolan

Sommaravslutning

2017-06-09
Så är sommaravslutningen här med allt vad det innebär. Tid för kära avsked, tid att se tillbaka på året som gått och inte minst tid för tårta till frukost. Efter mingel i foajén och intag av ovannämnda tårta var det samling i aulan. Här bjöds vi på tal varvat med allsång. Malin talade om bildning och hur deltagarna utvecklats under året. Lärarna läste dikter i samband med utdelningen av intyg. Linus avtackades efter att ha varit på Malmö folkhögskola i fem år. Till lunch serverades det grillat innan dagen, och terminen, var slut. Glad sommar!

Ute i naturen

2017-05-23
Timingen var rätt när Malmö folkhögskolas naturkunskapsgrupp besökte Alnarp tisdagen den 23 maj. Solen sken och Blåregnet stod i full blom och syrenerna hade ännu inte blommat över. Efter en guidad rundvandring ledd av landskapsingenjören Kurt, där deltagarna fick prova att krama träd och meditera, avslutades dagen med en tipsrunda.  

Ni kan kalla mig Ernst

2017-04-06
Malmö Stadsteaters resande föreställning om Victoria Benedictsson – Ni kan kalla mig Ernst, hade vägarna förbi Malmö Folkhögskola torsdagen den 6 april. Med Cecilia Lindqvist i rollen som Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren fick vi inblick i författarens liv på 1800-talets andra hälft. Med utgångspunkt i författarens egna texter såsom dagböcker och brev framträdde en bild av hur livet kan te sig för en kvinna i en manligt dominerad värld. För bearbetningen stod Petra Brylander och Cecilia Lindqvist.

Gåtfulla Folket

2017-03-17
Fredagen den 17 mars fick Malmö Folkhögskola besök. Det var deltagare från vislinjen på Nordiska Folkhögskolan som kom förbi på deras pågående turné i Sydsverige. De kallade sig det gåtfulla folket och framförde låtar av Beppe Wolgers, Lars Winnerbäck blandat med egna personliga låtar om vänner som dött, lesbiskt sex och blåvalar. Det var en härlig kombination och publiken gillade vad de hörde.
© 2013 Malmö Folkhögskola
Google Apps
Webbyrå i Malmö - Mild Media