Malmö Folkhögskola

Ni kan kalla mig Ernst

Malmö Stadsteaters resande föreställning om Victoria Benedictsson – Ni kan kalla mig Ernst, hade vägarna förbi Malmö Folkhögskola torsdagen den 6 april.

Med Cecilia Lindqvist i rollen som Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren fick vi inblick i författarens liv på 1800-talets andra hälft. Med utgångspunkt i författarens egna texter såsom dagböcker och brev framträdde en bild av hur livet kan te sig för en kvinna i en manligt dominerad värld.

För bearbetningen stod Petra Brylander och Cecilia Lindqvist.

Hänt på skolan

Ni kan kalla mig Ernst

2017-04-06
Malmö Stadsteaters resande föreställning om Victoria Benedictsson – Ni kan kalla mig Ernst, hade vägarna förbi Malmö Folkhögskola torsdagen den 6 april. Med Cecilia Lindqvist i rollen som Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren fick vi inblick i författarens liv på 1800-talets andra hälft. Med utgångspunkt i författarens egna texter såsom dagböcker och brev framträdde en bild av hur livet kan te sig för en kvinna i en manligt dominerad värld. För bearbetningen stod Petra Brylander och Cecilia Lindqvist.

Gåtfulla Folket

2017-03-17
Fredagen den 17 mars fick Malmö Folkhögskola besök. Det var deltagare från vislinjen på Nordiska Folkhögskolan som kom förbi på deras pågående turné i Sydsverige. De kallade sig det gåtfulla folket och framförde låtar av Beppe Wolgers, Lars Winnerbäck blandat med egna personliga låtar om vänner som dött, lesbiskt sex och blåvalar. Det var en härlig kombination och publiken gillade vad de hörde.

Bowling – Ett kulturarrangemang

2017-02-07
Aktörsklassens kulturarrangemang låg rätt i tiden. Ute rådde februarimörkret och det var kallt. Under sådana tider är det lätt att känna sig lite nere. Ett bra recept mot detta är helt enkelt att göra något roligt. Och bowling är riktigt roligt. Malmö folkhögskolas deltagare samlades således på Big Bowl den 7 februari för att slunga lite klot. Det gick väl sådär men det var kul och precis vad som behövs i dessa tider. Likt ett andningshål i isen som ger en luft för att fortsätta, kan nöje och omväxling ge en den ork som behövs.

En ny termin till ända

2016-12-21
Två dagar med jultema är nu till ända. I går gick julkul av stapeln med pyssel, tävlingar och en imponerande konstutställning. Idag var det så dags för den årliga julavslutningen. Som sig bör bjöd dagen på tacktal och kära avsked. Nytt för i år var Davids roliga och kreativa musikquiz. Med förhoppningar om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt folkbildande År!
© 2013 Malmö Folkhögskola
Google Apps
Webbyrå i Malmö - Mild Media