Malmö Folkhögskola

Kurser


Behörighetsgivande/Allmänna kurser med olika profiler, Aktör, Högskoleförberedande samt Kreatör utgör den traditionella delen av Malmö folkhögskolas verksamhet. Kurserna riktar sig till dig som vill vidareutvecklas och komplettera/uppnå kunskaper motsvarande gymnasienivå. På schemat för våra allmänna kurser står kärnämnen, såsom matte, svenska, engelska, samhällskunskap och historia, för minst hälften av lektionerna under en vecka. Naturkunskap och religion ges du möjlighet att läsa som terminsämne. Resten av tiden ges du utrymme att välja mellan olika profilämnen.
OBS! ALLA våra  behörighetsgivande/ allmänna kurser är högskoleförberedande! 


Skolan har också profilkurser/särskilda kurserEntreprenörsprogrammet, online -  totalt 15 veckor för dig som är på väg att starta eget företag eller precis har startat samt två skrivarkurser på distans, Litterärt skrivande samt Självbiografiskt skrivande. Från och med våren 2018 erbjuder vi ytterligare en distanskurs - Inkludera flera, en metodkurs i förändringsarbete på 16 veckor.

Förutom våra allmänna & särskilda kurser har vi också uppdragsutbildningar.
Vi erbjuder en studiemotiverande kurs (SMF) på 12 händelserika veckor där vi från start arbetar med att hitta din riktning för framtiden. Vi läser i lugn takt, i små grupper, på en fin gammal gård endast 15 minuter från Malmö centrum. 
Vi erbjuder också en Etableringskurs för dig som är nyanländ till Sverige. Här fokuserar vi på språket och på hur samhället är uppbyggt.

 

Högskole-
förberedande

Aktör

Entreprenörs-
programmet

Kreatör

Inkludera flera

Litterärt skrivande

Självbiografiskt skrivande

© 2013 Malmö Folkhögskola
Google Apps
Webbyrå i Malmö - Mild Media